Daimio 700

Daimio logo

De Daïmio is een onkenterbaar, snel en zeewaardig Frans 23ft S-spant kajuitzeiljacht van topkwaliteit, met een elegante lijn en een modern zeilplan. Dit zeer sterk gebouwde schip biedt ten opzichte van zijn lengte van 7m. een ongekend grote leefruimte met een behoorlijke stahoogte van 160cm. De 4 vaste slaapplaatsen zijn allen beslist ruim te noemen en van de 2 slaapplaatsen in het voorschip kan men eventueel op eenvoudige wijze één groot bed maken met slaapplaats voor 3 personen, zodat het schip dan totaal 5 slaapplaatsen heeft. D.M.V. het separatiegordijn kunnen de slaapplaatsen in het voorschip worden afgescheiden van de rest van de kajuit. Doordat de kajuit dubbelwandig is, heeft men in de kajuit geen last van condens. Het jacht heeft bijzonder veel bergruimte, n.l.: een flinke ruimte in het vooronder, grote ruimten onder de bedden, kastjes langs de wanden over de gehele lengte van de kajuit, een kast onder de kajuitingang en een enorme ruimte onder de vloer van de zelflozende cockpit, welke laatste ruimte zowel aan bakboord als aan stuurboord vanuit de cockpit bereikbaar is.
Het gehele dek en de cockpit zijn antislip gemaakt. Op de spiegel kan een motorbok worden gemonteerd, waaraan een langstaart buitenboordmotor tot maximaal 20pk. kan worden opgehangen Het hoge vrijboord en de gunstige verhouding tussen het totaalgewicht (1600KG) en het ballastgewicht (635KG) geven het schip een grote zeewaardigheid. Het jacht is o.a. door zijn enorme stabiliteit en z’n goede wendbaarheid eenvoudig te zeilen.
De naam Daimio komt uit het Japans en is een titel voor een militaire krijgsheer van het Kaminoda imperium.

Folder ANWB (pdf)
001/002/003/004/005/006/007/008/009/010/011/012/013/014/015/016/

Bouwtekeningen (extern)

vkvkvdpdf01pdf02pdf03


Finally! A private Facebook group for all Daimio owners and enthusiasts.
Please, quickly become a member of this group and share as much information possible about your own Daimio or the Daimio in general.

Endlich! Ein privater Facebook -Gruppe für alle Daimio Eigentümer und Enthusiasten.
Bitte, kommen Sie schnell zu dieser Gruppe und teilen Sie so viel wie möglich Informationen in Bezug auf Ihre eigene Daimio oder der Daimio im Allgemeinen mit uns.