1e week
Het weekend van 12 en 13 juli zijn wij met ons drietjes naar Friesland gegaan. Helaas moest die zondagavond Wilma alweer terug want zij moest nog een week werken.


De eerste maaltijd alleen met Carlijn.

De eerste dagen waren flink winderig, op maandag nog even een stuk gezeild, we hebben zelfs gefietst en waren zo goed als alleen op de camping. Woensdag 16 juli waren de wind condities een stuk beter waarop wij de boot hebben ingepakt en we zijn gaan varen.

Maandag zeilen

Eerst naar het eiland nije kruspole in de fleussen. Weer heerlijk gezwommen en een heus zandkasteel gebouwd. Carlijn kan er geen genoeg van krijgen en blijft vanaf de boot in het water springen om te zwemmen. ’S Avonds na het eten een heerlijk kampvuurtje gemaakt en wat een heerlijke beschutte plek om te overnachten. De ochtend in de kuip ontbeten en niet veel later lag Carlijn alweer in het water. Zelf uiteraard ook nog even gezwommen waarna ik telefonisch ‘ons’ plekje in jachthaven De Eendracht te Heeg heb gereserveerd.

Nije Kruspole

Maandag zeilen

‘ons’ plekje is onze oude ligplaats (2010-2012) in deze haven, die wel verhuurd is maar de nieuwe huurders hebben zich nog nooit laten zien. Onze oude op maat gemaakte landvasten hangen nog aan de palen en dat is wel zo handig, zeker zoals in dit geval papa alleen met Carlijn is en alles toch alleen moet doen.

Maandag zeilen

Maandag zeilen

De nieuwe speeltuin in deze jachthaven is een waar succes! Erg leuk en ook de uitbaters van eetcafé Tante Sjuul waren blij verrast met ons bezoek. Het blijft een hele leuke haven, goede voorzieningen en vriendelijk personeel.

De vrijdag terug naar Gaastmeer gezeild. Wilma moest alleen ’s morgen nog werken en zou dan eindelijk ook naar de camping komen. We waren mooi op tijd en hebben daarom eerst op het zandmeer het anker uit gegooid om vervolgens tot aan de onderkoelingsgrens lang te zwemmen. De laatste tientallen meters moesten nog maar even wachten. Voor Carlijn was het allemaal nog niet genoeg geweest, eenmaal weer terug in de box liep ze direct naar de zwemsteiger en plonsde opnieuw in het water.

Maandag zeilen
2e week

De tweede week alweer…. Nu weer met ons drietjes, wel zo gezellig! We wilden net als vorig jaar gaan varen, de waddenzee op en weer naar Texel. Maar het weer was onbestendig en niet te vertrouwen. Ik durfde niet, had geen zin in weer van die (te) spannende momenten zoals vorig jaar of die van enkele weken geleden waarin ik (Dion) i.p.v. een beloofde maxima van 4-5bft midden op het IJsselmeer in een bui terecht kwam met 8-9bft. Het weer wordt extremer en gewoon regenen doet het bijna niet meer. Na een aantal dagen wikken en wegen de knoop doorgehakt, we blijven op binnenwater.

We hebben ons in deze week prima vermaakt. Veel gezwommen, heel veel gezwommen en gezeild met onze optimist.. Carlijn gaat het steeds leuker vinden, helemaal als andere campinggasten ook aan het zeilen zijn.

Optimist zeilen

Optimist zeilen
3e week

De derde week verloopt eigenlijk als de 2e…. We hangen een beetje op de camping en vermaken ons kostelijk. Het is druk, veel kinderen en het weer blijft voor de derde week alweer super goed. Het waait ons vaak te hard maar de temperatuur blijft fantastisch.

Maar de boot blijft bijna de gehele week in de box.. Men begint ons al een beetje uit te lachen; heb je zo’n mooie boot ligt ie niets te doen. Gelijk hebben ze natuurlijk, maar om de één of andere reden hoeft het allemaal niet zo nodig. Het waait ons vaak te hard en op de camping is het echt goed vertoeven. Zeilen doe ik wel, ’s avonds samen met een andere campinggast in zijn mooie houten platbodem.

Houten platbodem

Vrijdag 01 augustus begint de Sneekweek met ’s avonds een groot vuurwerk. Dat leek ons wel wat waarop wij dan toch eindelijk de boot hebben ingepakt en zijn gaan varen. Van zeilen kwam niets, de wind die ons al bijna twee weken parten heeft gespeeld was ineens helemaal weg. Op de motor dan maar, eerste stop het Sneekermeer. Vlak bij het Sneekermeer een mooi plekje van de Marrekrite weten te bemachtigen. Lekker gezwommen en geheel volgens planning het vuurwerk mooi kunnen bekijken. Het was wel iets verder weg dan verwacht, maar desondanks erg leuk om te zien.

Sleepje

Roeien

Marrekrite

Vuurwerk

Vuurwerk

De volgende dag begon net zoals zoveel dagen met een weeralarm van het KNMI.. Aan het einde van de dag zullen actieve onweersbuien over de regio trekken en even hebben we overwogen maar weer terug naar Gaastmeer te varen.

Terug….Daar hadden we natuurlijk helemaal geen zin in en zijn we in Langweer een plekje voor de nacht gaan zoeken. We waren mooi op tijd dus een mooi plekje in de passantenhaven van Langweer weten te bemachtigen. zelfs helemaal aan het eind, tegen het strand aan! Gelukkig kwam van het onweer, op een paar dikke druppen na, uiteindelijk maar weinig uit. Langweer heeft een gezellig centrum en het is er lekker druk. Een hele leuke plek om naar toe te gaan. Helaas hadden we wat belangrijke medicijnen vergeten waardoor we de volgende dag toch alweer terug naar de camping moesten.

Langweer

Langweer

Langweer

Langweer

Langweer

Langweer

Langweer

Langweer
4e week

Ook de vierde week begint als de eerste drie. Heerlijk warm, veel wind en zo af en toe een bui. Dinsdag krijgen we visite en hebben we samen een fijne dag op het water waarna wij deze afsluiten met een BBQ op de camping.

Die woensdag laat het weer ons volledig in de steek. Het is koud, nat en zeer winderig. En toch hebben we ons uitstekend vermaakt.

Op donderdag gaan we met de auto naar het Kameleon dorp in Ter Herne. We boeken het hele pakket, doen een leuke puzzeltocht in het nagemaakte dorp, krijgen een rondvaart door het dorp en langs de havens en mogen even helemaal los op het Avonturen eiland. En dat was leuk joh!!


Cameleon dorp

Ter herne

Ter Herne

Bah

Ter herne
Terug op de camping genieten we nog even van het mooie weer en sluiten af met een lekker drankje 😉

Ter Herne

Bah

Related Images: