Donderdag naar Friesland gereden en in het donker alvast wat boodschappen in de boot gepakt. Nu ben ik niet snel bang voor spinnen maar de hoeveelheid en grote van de aanwezige spinnen deed mij gruwelen en de verdere voorbereiding heb ik dan ook maar uitgesteld tot de volgende ochtend.

De planning was om weer rond negen uur te vertrekken maar dat werd voordat alles ingepakt, schoon gemaakt en het logwieltje weer draaide, zoals vaak gebruikelijk bijna 11 uur. Wind was er niet dus op het torretje richting Stavoren. Op dit soort momenten begin ik dan soms vreemd te denken en begon ik me af te vragen hoe het zou zijn een speedboot te hebben.. Zeilen kon immers toch niet, dan maar ff hup naar de overkant.. Gelukkig was dit alleen een resultaat van te veel tijd en het tot rust komen, moet er nu toch wel wat om lachen..

Het schutten in de nieuwe sluis van Stavoren ging voor de verandering eens voorspoedig, aan de bakboord zijde voor de knik aangemeerd en de boot door het binnenstromende water met de punt in de vaarrichting laten draaien. Zo kon ik bij groen makkelijk weer wegvaren. Kan het toch niet vaak genoeg zeggen; “wat een achterlijk ontwerp voor een sluis” Maar goed, daar zal een ieder zijn eigen mening over hebben.

Ook het IJsselmeer was spiegeltje glad en zelfs een beetje mistig.. Voor mij een hele nieuwe ervaring. Best wel een beetje bijzonder want voor mijn gevoel kon ik nog geen 100mtr ver weg kijken en voelde ik alweer een spannend verhaal aankomen, maar de werkelijkheid bleek anders toen ik in de verte een zeilboot voorbij zag schuiven. Prachtige ervaring! Dan hebben we het even niet over de vele vliegjes..

Goed half zeven was ik in de Trintel waar de gezelligheid kon beginnen 😆 Heerlijke Nasi van Arjan, heerlijke pannenkoek van Albert, voor mijn innerlijke mens werd bijzonder goed gezorgd wat het meegenomen blik Suzi Wan volkomen overbodig maakte. Dit blik staat nu thuis, want van een rituele slachtpartij is het helaas niet gekomen. Het was in mijn beleving nog nooit zo druk geweest op de vrijdag avond, man wat gezellig was het! En na een flinke aanslag op de drank voorraad ging rond 0300 uur het licht uit.

 

Spiegelglad IJsselmeer

 

Spiegelglad IJsselmeer

 

Spiegelglad IJsselmeer

 

De zaterdag begon niet best voor mij… Mijn lichaam had wat moeite met het verwerken van alle “gezelligheid” van de nacht.. haha Uiteindelijk was ik nog net op tijd uit mijn nest om wat tomaatjes te snijden. Na wat koffie te hebben gebiets op de Helyos (met dank aan Margot en Hans) begon mijn lichaam zich enigszins te herstellen. Een goede les voor de volgende keer, ik moet mijn eigen koffie kunnen zetten :blush:

De luiken bleven nog lang dicht

 

De luiken bleven nog lang dicht

 

De luiken bleven nog lang dicht
Zo tegen 1600 uur kwamen twee boten van de KNRM aangevaren die speciaal voor de ZF-leden een demonstratie kwamen geven. MOB, rook fakkel signalen en het afmeren van schepen langszij werden gedemonstreerd. Na afloop mocht een ieder die dat wilde nog even mee op deze super coole snelle schepen. Wat gaaf!! De demo van de KNRM mannen vond ik echt helemaal geweldig!! Nu zal er best iets tegenover hebben gestaan maar wat tof dat zij dit toch met zoveel enthousiasme zijn komen doen. Ik mocht ook nog even met de Watersport mee en nu bij het terug kijken van de filmpjes heb ik mijzelf kunnen betrappen op een heuse vreugde kreet. Kei en kei gaaf!!

 

 

KNRM

 

KNRM

 

KNRM

 

KNRM

 

KNRM
De Goulash was ook dit keer erg lekker! Wat een top prestatie dit voor zo’n grote groep klaar te maken.

 

Zoals van mij gewend zondag op tijd vertrokken. De beloofde westen wind was in mijn beleving NW tot NNW waardoor ik moest kruizen.. Bij 2-3bft zou dit helaas echt veel te lang gaan duren waarop ik toch het torretje maar weer heb gestart . Heel even leek het toch mis te gaan en werd het flink donker aan de horizon, geluukig ging dat allemaal langs mij heen. Iets na vier lag Keiko weer in haar box en alsof het zo moest zijn begon het toen pas te regenen..

 

Terug

 

Terug met nog een zonnetje

 

KNRM

 

Related Images: