Goulashmeeting2013

Donderdag 27 juni:

Ik ben donderdagmiddag al naar Friesland vertrokken om nog wat laatste klusjes aan de boot te doen en ook mijn nieuwe speeltje (tablet)te installeren.

Vrijdag 28 juni:

Vrijdag ochtend de laatste spullen in de boot en iets na 0900 uur kon ik afduwen om 3 uur later (1200 uur) voor een defecte sluis in Stavoren te stranden!! Men had geen idee hoelang dit zou gaan duren. Een kraanmachinist had tijdens het graven één of meerdere kabels kapot getrokken en de monteur was onderweg. Uiteindelijk duurde het niet veel langer dan twee uur dus om Ca. 1400 uur kon ik mijn reis voortzetten.

Tot dicht bij Cardinaal ET O bracht een comfortabel 4-5bft ZW windje mij vliegensvlug richting de Trintel. Daarna werd de wind iets westelijker en trok het aan naar 24kn (6bft)Waarmee ik het laatste stuk met 35º helling heerlijk kon kruizen richting de Trintelhaven. Eenmaal in de Trintel werd ik door drie dames opgewacht, in een handomdraai lag ik vast aan de kade en al voordat ik mijn jas kon uitdoen werd ik getrakteerd op een heerlijke pannenkoek met spek. Dat is nog eens lekker binnenkomen! 😉

Zondag 30 juni:

De terugreis zondag verliep ook voorspoedig.. Lekker ZW windje 4-5bft en vanaf 1100 uur W 3-4bft en een heel warm zonnetje.. En wat ben ik verbrand, dat was helaas wel wat minder.

Eenmaal door de sluis de Genua volledig uitgerold en met een lekker gangetje van 3 tot 5kn richting Gaastmeer gevaren. Op de Morra genoot ik van het feit dat ik sneller was dan enkele andere bootjes welke wél netjes in de vaargeul zaten. Ineens waren de zaken omgedraaid en leek het wat later alsof ik stil lag. 🙁 Dat was ook zo. Ongemerkt had ik Keiko met haar 1,1mtr diepgang aardig vast gevaren en dat terwijl de diepte meter nog 1,9mtr aan gaf.. Duidelijk van slag.. haha Met een ingerolde Genua achteruit de ondiepte uit koste toch aardig wat moeite en even leek het alsof er geen einde aan kwam, maar gelukkig kwam er heel langzaam wat beweging in. Een tijd later haalde ik voor de tweede keer een bootje in en de heer aan boord kon het niet laten om met een brede grijns op zijn gezicht te roepen; “goh, had je geen water meer onder je kiel?” Zucht

Zo tegen 1600 uur was ik weer in de haven, heb ik in alle rust de boot leeg gepakt, opgeruimd en schoon gemaakt. Tegen 1700 uur was ik klaar en kon ik naar huis en twee uur later was ik net op tijd thuis om Carlijn naar bed te brengen.