We konden er helaas niet bij zijn, vorige week vrijdag is onze boot weer te water gegaan. Dit weekend konden we gelukkig wel en nadat we zaterdag de boot langswal hadden gelegd konden we de boot gaan klaar maken. Het ging eigenlijk allemaal heel voorspoedig, alleen de wind 5-6bf maakte het soms erg onprettig.

Terwijl Wilma en Carlijn de binnenzijde aan het schoonmaken waren heb ik als eerste de antenne, windex, windgever en vlaggenlijntjes weer in de mast gemonteerd, daar kom je immers erg moeilijk bij als de mast rechtop staat. Nadat we alle spanners aan de juiste stag hadden gemonteerd kon de mast omhoog. Ook dit verliep allemaal heel voorspoedig waardoor de mast al snel goed getrimd stond, de elektra aangesloten was en de Genua gehesen kon worden. Helaas, de lijn waarmee de Genua in het profiel van de rol/reef getrokken wordt zat vast in de mast en we konden trekken wat we wilden maar hij ging niet los. Er zat niets anders op dan de mast weer te laten zakken wat ook direct hielp want de mast was nog niet beneden of de lijn kwam los. Snel de mast weer gehesen en afgespannen, waarop het zeil nu wel mooi in het profiel getrokken kon worden. 

Zondag ochtend scheen de zon al vroeg op de tent en zo tegen 1100uur was het warm genoeg om eens een stukje te gaan varen. Het was heerlijk!! Helaas wel bijna windstil maar dat mocht de pret niet drukken. Op de Fleussen aangelegd op het eerste eilandje en daar heerlijk in de zon gezeten, gewandeld en om het seizoen goed te beginnen een kampvuurtje gemaakt. Wat een heerlijke dag!!