Van de vier weken vakantie zullen hebben wij er slechts een kleine 2 van in Friesland doorgebracht. De eerste week begint voor mij (Dion) samen met Carlijn, Wilma moet helaas nog ween weekje langer werken. Het weer is goed(genoeg), we zwemmen veel en gaan nog even samen met Duitse vrienden in hun zeilboot het water op.

Op maandag pakken wij de boot in en gaan we varen. Pal tegen de wind in dus gewoon relax op de motor en genieten we van de omgeving en van alle andere mensen om ons heen. We varen naar het tweede eiland in de Fluessen, de Nije Kruspôle is Carlijn’s faforiet, zwemmen, vuurtje stoken waarop we broodjes afbakken en op de laatste kooltjes laten we nog even wat marshmallow’s smelten.

‘S morgens horen we luid:”Goedemorgen dit is uw warme bakker” Niet te geloven, zelfs op het eiland komt de bakker langs. Wij snel uit de slaapzak en verse broodjes gehaald. Wat een geluk!

Na het ontbijt ruimen we onze spullen op en vertrekken richting Heeg. We hoeven niet ver weg, als het maar leuk is! Dus we besluiten naar de passanten haven in Heeg te gaan. Altijd een leuke plek en de faciliteiten zijn dik in orde. We liggen nog niet eens helemaal vast of Carlijn zit al bij de buren op de boot en gaat spelen met de twee meisjes van gelijke leeftijd. Het contact is goed, het is gezellig en ’s avonds eten we samen wat in het dorp.

De volgende dag is wat bewolkt, het wil later gaan regenen en wij willen weer terug naar Gaastmeer. Het is ondertussen woensdag en wij moeten donderdag op tijd weer naar huis. We besluiten op tijd weg te gaan, Carlijn wil nog even achter het anker om vanaf de boot te zwemmen. We komen op het Grote Gaastmeer en in plaats van het anker gebruiken we een Marboei, ze liggen er tenslotte niet voor niets. We liggen een uurtje in het water als de eerste donkere wolken voorbij komen drijven. Snel gooien we los en varen naar de haven waar we direct de hoezen over de zeilen doen en niets te vroeg want niet veel later begint het te regenen en zoals tegenwoordig gewoon tijdens een zomerse regenbui zeer hard te waaien.

De drie volgende weken doen we weer met ons drietjes. We maken Oostenrijk onveilig en komen voor de laatste week weer terug naar Friesland. Op de tweede dag (zondag) zeilen we op ons gemakkie naar Oudega, leggen daar tegenover het restaurant aan en gaan wanneer vast snel op het terras zitten. Heerlijk, goed weer en uitzicht op ons bootje.

Op maandag komt Vincent nog even op bezoek, hij heeft onze Daimio nog nooit in actie mogen bewonderen dus ga ik samen met hem het water op en zeilen we de middag vol. Het weer is helemaal top, goede wind en een lekker zonnetje.

Dinsdag pakken we de boot weer voor een paar dagen in, varen naar de Passanten haven van Heeg en vinden direct weer een mooi plekje, bijna dezelfde als in de eerste week. Ook nu wordt er weer veel gezwommen en heeft Carlijn meteen contact met andere kinderen. ‘S avonds eten we in het dorp en besluiten we nog een dag in deze haven te blijven. Ook nu geldt, we hoeven niet ver weg, als het maar leuk is.

Het is donderdag als we weer richten Gaastmeer vertrekken. Ook nu komen we op het Grote Gaastmeer langs de Marboei waarop we vastleggen en er weer vanaf de boot gezwommen moet worden. Heel vervelend allemaal en na een uurtje gezwommen te hebben gooien we opnieuw los en varen richting de haven.