Seizoenklaar maken 2012

Zaterdag 16, 17 en 18 maart 2012.
Dit weekend voor drie dagen naar Friesland afgereisd om de boot klaar te maken voor het komende seizoen. Anti-fouling aanbrengen, waterlijn bijwerken en de gehele blauwe romp polijsten, in de was zetten en het resultaat mag er zijn. Ik had ook de motor nog willen terug plaatsen echter dit was niet te doen omdat men onze boot te dicht op een andere hadden gezet.

2 3

De oude plaatsnaam is van de spiegel verwijderd… Nou ja niet helemaal dan. Ondanks al het poetsen blijft de oude plaatsnaam nog wat zichtbaar. Daar maar snel onze eigen overheen plakken.

Wat is dit nou?! Nou, dit was zaterdag ochtend mijn ontbijt! Super geregeld. "Bed & Broche Heeg" Zo kun je de dag goed beginnen. Die zondag ochtend was het ontbijt wederom goed geregeld. Top!

2 3

Nog een foto van de toch wel weer hele mooie onderkant. Dat vinnetje is overigens de oude log en de zwarte ‘dop’ is de dieptemeter waar ik maar geen AF overheen heb gesmeerd.

GEWELDIG! de gehele blauwe romp gepolijst en in de was gezet. Ook de witte waterlijn is daar waar nodig bijgewerkt. En niet te zien maar ook het witte dek is alweer aardig schoon.

2 3

De goudgele laag primer is goed te zien. Door deze laag was het onderwaterschip super glad en was het aanbrengen van de AF (Anti-Fouling) een stuk minder zwaar dan vorig jaar.

class=”style47″>Mooi blauw is beslist niet lelijk! Wel erg jammer dat dit straks onder water verdwijnt. Maar de AF zit er op wat dit betreft kan het schip te water.

Klik hier voor enkele foto’s van het klaar maken.

 

 

Zaterdag 03 maart 2012

Een dag terug naar de boot om alvast weer wat te klussen. Het gehele onderwaterschip is geschuurd en in de primer gezet. Wat een rot klus en wat een blauwe stof. Gelukkig had ik wel een goed masker op.

4 5