Wat een pech.

Een tijdje geleden werden we benaderd door iemand die ook in het bezit was van een Daimio en voorstelde eens af te spreken om elkaars boten te bekijken. Zo hebben we voor eerste Pinksterdag met hun afgesproken bij het eiland Nije Kruspôle in de Fleussen. De dag begon windstil en de temperatuur was bijzonder aangenaam. Dus maar zo snel mogelijk naar dat eiland om lekker te zwemmen.

Nadat wij zo’n twee uurtjes in het water hadden gelegen ging de telefoon, de andere Daimio was gearriveerd en informeerde even of er nog een ligplaats was. Tja, echt onvoorstelbaar zeg.. Dat was er dus niet meer! Het hele eiland was volgelopen waarop wij maar besloten naast het eiland voor anker te gaan.

Eenmaal langszij hebben wij ons voorgesteld en hebben wij elkaars bootjes bekeken. Maar wat een pech, door het overstappen op elkaars boten zijn de masten tegen elkaar aan gekomen en is in beide masten de windset gesneuveld. Dik balen, want die dingen zijn enorm handig en kosten verschrikkelijk veel geld als je ze wilt vervangen. Reparatie blijkt na een tijdje onbegonnen en met heel veel geluk hebben we een goed werkend exemplaar via een tweedehands site kunnen scoren.

Terug bij de camping hadden we zin om weer even te zwemmen. Ook wilde ik nog mijn automatische zwemvest uitproberen. De drukpatroon en de zouttablet had ik net vervangen, maar de oude uiteraard nog niet weggegooid. Deze kon ik nu mooi gebruiken om eens te ervaren wat het is als zo’n vest geactiveerd wordt. (zie filmpje) De tweede pinksterdag gebruikt om de mast te laten zakken. Wij wilden natuurlijk weten of er meer schade zou zijn maar gelukkig viel dat allemaal mee. Wel hadden we door het ontbreken van enkele goede blokken erg veel moeite om de mast weer overeind te krijgen. Dit moet anders dus ook op zoek naar een paar drie-schijfs blokken (katrollen)

2  
   

 

Klik hier voor het filmpje van de test met mijn automatische zwemvest.

Related Images: