Hemelvaart 2012

Van nachtvorst tot 25ºC.

Het was eindelijk zover! Onze eerste Wadden ervaring….
Woensdag voor Hemelvaart vertrokken naar Workum waar we, met buiten de boot een fris nachtvorstje, overnacht hebben. Donderdag, hemelvaartsdag zijn we weer kruizend naar Makkum gevaren met de bedoeling vrijdag in alle vroegte door de sluis van Kornwerd in de afsluitdijk te gaan. Wij hadden met elkaar afgesproken tot welke windsterkte we zouden gaan. 4-5bft voorspeld was een ‘go’ alles harder dan dat was een ‘no-go’.

Donderdagavond nog een keer de voorspellingen bekeken en wat schetst onze verbazing.. Ineens wordt 4-6bft voorspeld en moet je doen wat je afgesproken hebt en dat is afblazen en lekker wat langer in je kooi blijven liggen. In de loop van de ochtend zijn we met een dikke 5bft in de rug weer richting Workum gevaren en in één ruk doorgevaren naar de Camping in Gaastmeer.

De dagen erna waren heerlijk, lekker temperatuurtje 15ºC en veel kinderen op de Camping wat voor Carlijn natuurlijk helemaal geweldig was. Al met al en ondanks dat onze plannen in het water vielen, hebben we een fijn hemelvaart weekend gehad met grote verschillen in temperatuur. We zijn vertrokken met dikke fleece truien en eindigden in een korte broek en een hempje.

Klik hier voor wat foto’s van dit hemelvaart weekend.

Related Images: